Stavanger Gospel Choir ble startet i 1988 av Alf Magne Petterson, som var inspirert etter å ha hørt artister som Adreaé Crouch, Edwin Hawkins, Aretha Franklin osv. Koret vokste fort og utviklet en unik sound som ikke hadde vært hørt i gospelkor i Norge tidligere. Det første albumet kom i 1994 og Stavanger Gospel Choir reiste rundt i både Norge og Europa for å delta på gospelfestivaler og TV-program.

Stavanger Gospel Choir har sluppet album og singler med jevne mellomrom siden, og jobber kontinuerlig med å skape ny musikk. I 2018 var det feiring av 30årsjubileum med stor jubileumskonsert, utgivelse av en «Anniversary collection» med nye og gamle låter, samt en singel i samarbeid med Christian Ingebrigtsen.

Koret skriver stadig nye låter og jobber med å gi ut egne sanger i tillegg til å øve inn annen musikk. Konsertarenaene varierer fra små kirker til store gospelfestivaler – men budskapet er alltid det samme. Vi ønsker å formidle Guds kjærlighet til alle som hører på, og håper å synge inn i hjertene til folk.

Mads Pedersen dirigerer koret, og har gjort det siden 2002.